Beitostolenspa.no

Blogg om Beitostølen

Drammen

ddf8b9d7cce96847d276e0bb5c0aa558

Elvebyen Drammen er en stadig mer moderne og samtidig også stadig voksende by like utenfor den norske hovedstaden. I skrivende stund bor det nærmere 67 000 mennesker i Drammen, noe som gjør at byen er den niende største i Norge. De siste årene har Drammen vært gjennom en voldsom opprustning, som har gitt bedre veinett og en flottere fasade i sentrumsområdene – spesielt rundt Drammenselven som splitter sentrum av byen i to. Drammen er også en populær turistby, og da spesielt i sommermånedene.

Her leier du bil i Drammen

Drammen har ingen egen flyplass, og det er Oslo Lufthavn Gardermoen som gjelder dersom man skal reise til Drammen med fly. Flytoget tar deg direkte til sentrum av Drammen fra flyplassen, men det er også muligheter for å leie bil direkte på Oslo Lufthavn slik at du selv kan kjøre til Drammen. Ønsker du å leie bil først når du kommer til Drammen så er heller ikke bilutleie noe problem her. I skrivende stund har både Sixt, Rent A Wreck, Hertz, Avis og Europcar bilutleie i Drammen.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Selve sentrum av Drammen med torget, Bragernes kirke og det yrende folkelivet (spesielt om sommeren) er en attraksjon i seg selv. Det å spasere nedover elvepromenaden har også blitt langt mer populært enn hva det var tidlige, og også Strømsgodset kirke kan være verdt å få med seg. Med leiebil i Drammen har du dessuten et utmerket utgangspunkt for å oppleve resten av Østlands-Norge. Kjøreturen sørover til Norges eldste by, Tønsberg, er alt annet enn lang. Det samme er turen inn til Norges hovedstad Oslo, som ligger en drøy halvtime med leiebil fra Drammen.

Generelle kjøretips

Veinettet i Drammen er stort sett bra, med motorvei som tar deg fra den ene siden av elva til den andre. I selve sentrum er det også enkel fremkommelighet, med gatelangs parkering i store deler av byen. Følgelig er det ingen spesielle kjøreforhold å tenke på når man har leiebil i Drammen, men skal du ta kjøreturen innover til Oslo så anbefaler vi at man unngår rushtiden ettersom det da gjerne er kø og stillegående trafikk på hovedveiene.

Comments are closed.

[Top]